Χριστούγεννα στην Ρόδο

γράφει ο Χάρης Λουκαράς

16629_10151289914590053_1823293874_nΟ Ροδιακός Όμιλος Τοιχοσφαίρισης διοργάνωσε το διήμερο 21-22 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Sheraton, το 2ο Christmas Rhodes Squash Tournament. Στο τουρνουά συμμετείχαν 22 άνδρες και 12 γυναίκες όλοι μέλη του Ομίλου. Σκοπός της φετινής διοργάνωσης ήταν η συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ρόδου για την προμήθεια γραφικής ύλης και σχολικών ειδών μιας και λόγω της κρίσης έχουν σοβαρότατες ελλείψεις. Στο σχολείο αυτό φοιτούν 28 παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (από 14 ετών έως και 19 ετών). Είναι παιδιά που είναι αυτιστικά έχουν νοητική υστέρηση και σύνδρομο ντάουν. Αρωγός στη προσπάθεια του Ομίλου για ακόμη μία φορά ήταν και το ξενοδοχείο SHERATOΝ το οποίο συμβάλει στην φιλανθρωπία αυτή με την προμήθεια πάγιου εξοπλισμού για τις ανάγκες του σχολείου. Στην απονομή των επάθλων παρευρέθηκε και ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Βασίλης Χριστινάκης ο οποίος και ευχαρίστησε τον όμιλο και τα μέλη του για την προσπάθεια αυτή. Ό Όμιλος ευχαριστεί όλα τα μέλη και μη μέλη, παίκτες και μη παίκτες που συνεισέφεραν οικονομικά στην διοργάνωση, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει ότι η πρωτοβουλία αυτή ήταν προς την σωστή κατεύθυνση.

Επί του αγωνιστικού μέρους του τουρνουά, νικητής στους άνδρες ήταν ο Στέργος Kούλλαρος ο οποίος επικράτησε στο τελικό επί του Χάρη Λουκαρά με 3/1 (9-11 , 13-11 , 11-7 , 11-5) στα games. Την τρίτη θέση στους άνδρες κατέκτησε ο Κώστας Αβδελής όπου επικράτησε στο μικρό τελικό του Γιώργου Αγγούρια με 2/1 στα games. Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Κική Τσέτσερη η οποία νίκησε την Δέσποινα Κοντούζογλου 3/0 (11-8 , 12-10 , 11-9) ενώ την τρίτη θέση στις γυναίκες κατέκτησε η Καλλιρόη Παπανικολάου η οποία νίκησε την Ειρήνη Καλοπέτρη με 2/0.

Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Όμιλος επέστρεψε από την Αθήνα από την συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκουός που διεξήχθη στα ιστορικά γήπεδα του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αθηνών και διοργανώθηκε από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) και την Πανελλήνια Ένωση Φίλων Τοιχοσφαίρισης (ΠΕΦΤ). Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ο Ροδιακός Όμιλος με μόλις 2 χρόνια ζωής συμμετείχε με 13 άνδρες και 5 γυναίκες αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες αποστολές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Τα μέλη του Ομίλου έδωσαν ραντεβού τον νέο χρόνο για την συνέχεια του 1ου  Ροδιακού Πρωταθλήματος Σκουός Ανδρών – Γυναικών , το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και διεξάγεται για πρώτη φορά στη Ρόδο και το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2013.

To ΔΣ του Ροδιακού Ομίλου σας εύχεται καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα.

Advertisements