Όχι στο ντόπινγκ Όχι στα ναρκωτικά στο σκουός

Ο Nick Matthew και η Nicol David, οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές στο σκουός, υποστηρίζουν την κίνηση του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ (WADA) στην εκστρατεία Πείτε Όχι στο ντόπινγκ και είναι η αιχμή του δόρατος στη στήριξη της Παγκόσμιας αυτής εκστρατείας.

«Εμείς οι επαγγελματίες εκπαιδευόμαστε σχετικά με τους κινδύνους από τη λήψη ουσιών», δήλωσε ο Matthew, ο Άγγλος ο οποίος υπερασπίστηκε με επιτυχία τον παγκόσμιο τίτλο του πέρυσι στο Ρότερνταμ. «Αλλά εμείς πρέπει να παίξουμε το ρόλο μας για να εξασφαλιστεί ότι το άθλημα στο σύνολό του είναι ζωντανό στην ανάγκη να παραμείνει καθαρό. Αν ένα άτομο μας απογοητεύσει , ολόκληρο το άθλημα υποφέρει.»

Ο Ν Ramachandran, ο οποίος τον περασμένο μήνα ομόφωνα επανεξελέγη για μια ακόμη θητεία ως Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανοι για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, αλλά η επαγρύπνηση είναι τόσο σημαντικό να διατηρήσει αυτή την κατάσταση. Έτσι και εμείς, με την υποστήριξη των παικτών περνάμε το μήνυμα.

Από την πλευρά μας να προσθέσουμε ότι τουλάχιστον τώρα με την έναρξη αυτής της παγκόσμιας εκστρατίας ας ελπίσουμε να ξεκινήσει επιτέλους έλενχος anti-doping και anti-drug και στην Ελλάδα, που δεν έχει γίνει ποτέ στην χώρα μας, όχι μόνο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και στα υπόλοιπα τουρνουά αλλά τουλάχιστον οι πρώτοι τις κατάταξης να είναι άνα πάσα στιγμή διαθέσιμοι όλο τον χρόνο στους ελένχους αυτούς.

Advertisements