Ο Μίλτος Μενεξελής κατέκτησε το πρώτο του τουρνουά

Ο καλλιτέχνης της λόμπας Μίλτος Μενεξελής είναι ο νικητής του πρώτου τουρνουά της χρονιάς, το VSC Welcome Back που έγινε στα γήπεδα του Vari Sports Club. Αυτό ήταν το πρώτο τουρνουά που κατέκτησε στην καριέρα του κερδίζοντας μάλιστα πολύ δύσκολα στον τελικό και με την αμέριστη συμπαράσταση της γυναίκας του Ζέτα, τον πολύ καλό και έμπειρο Νίκο Κονταρούδη από το Holmes Place με 11/4 9/11 11/9 8/11 12/10 (3-2). Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα και περισσότερες φωτογραφίες (ευχαριστούμε τον Sami Haj-Hamed για τις φωτογραφίες).

Στον τελικό η εξέλιξη του σκορ έκανε τον αγώνα συναρπαστικό καθώς και οι δύο παίκτες έπαιξαν αρκετά καλά και οι θεατές απόλαυσαν έναν όμορφο τελικό. Ο Μίλτος ξεκίνησε πολύ συγκεντρωμένος τον αγώνα με ένα παιχνίδι αποτελεσματικό και χωρίς λάθη. Όμως στα μέσα του δευτέρου γκέιμ και ενώ προηγούνταν με 5-1 πόντους ο Νίκος αργά αλλά συστηματικά φάνηκε ότι γύριζε το παιχνίδι παίζοντας πολύ σωστά πέρνοντας το γκέιμ και έτσι ισσοφαρίζοντας σε 1/1. Έπειτα όμως ο Μίλτος δούλεψε καλύτερα τους πόντουσ κούρασε τον Νίκο και το παιχνίδι οδηγήθηκε στο πέμπτο γκέιμ όπου κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο 12-10!

Στον αγώνα για την τρίτη θέση ο αριστερόχειρας μάγος Αλέξανδρος Καρυδάκης, επίσης από το Holmes, επικράτησε του ανεβασμένου Γιάννη Κυρκιλή (Aquadome) με 11/7 10/12 11/9 8/11 11/5 (3-2) και όχι μόνο ήταν η πρώτη φορά που συνέχισε να αγωνίζεται σε τουρνουά Κυριακή, δηλαδή σε ημιτελικό κάποιου τουρνουά που συνήθως γίνονται την τελευταία μέρα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο ίδιος αλλά και κέρδισε στον μικρό τελικό! Και σε αυτό τον αγώνα υπήρξαν έντονες συγκινήσεις αλλά ο ψύχραιμος Αλέξανδρος τελικά επικράτησε πέρνοντας εύκολα το πέμπτο γκέιμ. Στα ημιτελικά ο Μίλτος Μενεξελής κέρδισε τον Αλέξανδρο Καρυδάκη με 3/1 και ο Νίκος Κονταρούδης τον Γιάννη Κυρκιλή με το ίδιο σκορ.

Το τουρνουά ξεκίνησε την Παρασκευή με μερικούς αρκετά καλούς αγώνες και από αυτούς ξεχώρισε η δύσκολη νίκη του πολύ καλού Θάνου Μπάφα επί του Ολλάνδού Marc Van der Peet με 3/2. Ο Marc ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα και στόχος του είναι να αγωνιστεί σε περισσότερα τουρνουά ενώ προπονήται πολύ συχνά. Στον δεύτερο γύρο το φαβορί Καρυδάκης δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του πολύ καλού παίκτη Σωτήρη Πίγκα με 3/2. Ο Σωτήρης παίζει πολύ σωστό σκουός έχει πολύ καλή αντίληψη και θα δούμε περισσότερα από αυτόν στο μέλλον καθώς προπονήται εντατικά. Σε ένα ακόμα ματς που κρίθηκε στο πέμπτο γκέιμ επικράτησε ο Θάνος Μπάφας αυτή την φορά επί του αγωνιστικού Άρη Αρζόγλου (Vari Sports Club). Ο Νίκος Κονταρούδης στο διπλανό γήπεδο κέρδιζε πολύ δύσκολα την έκπληξη του τουρνουά τον Αυστραλό Peter Foley, ο οποίος ερχόταν από τα Μέγαρα για να συμμετάσχει, και πάλι στο πέμπτο γκέιμ. Ένα ακόμη καλό παιχνίδι ήταν του Νίκου Γαλάνη με τον πολύ ανεβασμένο και ελπίδα του Holmes Βαγγέλη Κουτσούπη με 3/1.

Έτσι φτάσαμε αισίως στο απόγευμα του Σαββάτου που έγιναν οι προημιτελικοί. Ο Μενεξελής νίκησε τον πολύ γυμνασμένο και μαχητή Αλφρέδο Κουτσολιούτσο (Holmes) με 3/1, ο Καρυδάκης εύκολα τον Στέφανο Ξενάκη (Aquadome) με 3/0, ο Κυρκιλής τον Μπάφα με 3/1 και η έκπληξη ήταν η ήττα του Νο 2 του τουρνουά Νίκου Γαλάνη από έναν άλλο Νίκο, τον Νίκο Κονταρούδη επίσης με 3/1.

Στους αγώνες κατάταξης έγιναν μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια του τουρνουά. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης (Vari Sports Club) τερμάτισε ένατος με δέκατο τον ανερχόμενο Κουτσούπη. Στην δέκατη τρίτη θέση άλλος ένας παίκτης του Holmes ο Sami Haj-Hamed από την Ιορδανία ο οποίος έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα και εξελίσεται συνεχώς σαν παίκτης. Ο πολύ καλός Πίγκας πλασαρίστηκε στην δέκατη πέμπτη θέση και επίσης ο έμπειρος Ηλιακίδης τερμάτισε στην δέκατη έβδομη θέση αλλά θα πρέπει να γίνει αρκετά πιο σταθερός στο παιχνίδι του. Άτυχος στάθηκε ο Peter Foley που στον αγώνα του με τον Κουτσούπη έπαθε τράβηγμα στον προσαγωγό ενώ ήταν μπροστά με 2-0 και 9/7. Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρωση και σύντομα να μας τιμήσει ξανά με την παρουσία του. Από τους υπόλοιπους παίκτες ο Διονύσης Σταθόπουλος έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και σύντομα αν συνεχίσει έτσι θα έχει μεγαλύτερη άνοδο όπως και οι Μπάμπης Γαρταγάνης και Θόδωρος Ευθημίου που δίνουν πάντα στους αγώνες τον καλύτερο τους εαυτό. Την πρώτη του νίκη στο παρθενικό τουρνουά έκανε ο Θόδωρος Βωκός (ΟΑΑ) επί του Αιγήπτιου Mamhood Serag Elkharadly ο οποίος έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης.

Το τουρνουά ολοκληρώθηκε με την απονομή στην πισίνα και το βραβείο Fair Play απονεμήθηκε στον συμπαθέστατο Sami Haj-Hamed. Εν κατακλείδι εκτός των πολύ καλών αγώνων που έγιναν να αναφέρουμε ότι ήταν το πρώτο τουρνουά στην Ελλάδα στο οποίο υπήρξαν αγώνες κατάταξης για όλες τις θέσεις και έτσι όλοι οι παίκτες έπαιξαν τουλάχιστον τέσσερα παιχνίδια. Να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Γιώργο Πιπεργιά για την φιλοξενία στις καταπληκτικές εγκαταστάσεις του Vari Sports Club που πάντα βοηθάει έμπρακτα το άθλημα εδώ και μία δεκαετία.

Advertisements