Καλοκαίρι με σκουός στην Ρόδο

γράφει ο Χάρης Λουκαράς

Από τις 31 Αυγούστου έως τις 02 Σεπτεμβρίου διεξήχθη στην Κω το 1οKypriotis Squash Kos Cup με την συμμετοχή παικτών του Ροδιακού Ομίλου και έγιναν αγώνες σε τρείς κατηγορίες άνδρες, γυναίκες και έφηβοι. Στους άνδρες το τουρνουά το κέρδισε ο Julian Lycett όπου επικράτησε στο Τελικό του Στέργου Κούλαρου με 3/0. Στους δύο ημιτελικούς ο Julian επικράτησε με 3/0 του Κώστα Αβδελή και ο Sir Κούλαρος επικράτησε επί του Χάρη Λουκαρά με 3/2 έπειτα από ένα πολύ δυνατό παιχνίδι μεγάλο σε διάρκεια και με «απρόοπτα» όπως την μπάλα που από boοst βρέθηκε στο μάτι του Προέδρου (εκτελώντας την μυστική εντολή της κας. Κοντούζογλου). Στο τουρνουά έγιναν πολύ καλά παιχνίδια ενώ φάνηκε η αγωνιστική πρόοδος και άλλων παικτών όπως του Κώστα Μπριάνη και του Πρόξενου Ανδρέα Μπίλια, οι οποίοι και ψηφίστηκαν ως οι most improved players of the tournament”. Επίσης συμμετοχή είχαμε και από την Κω, όπου ο Αιγύπτιος Οmar Mansour συμμετείχε και έπαιξε στο τουρνουά όπου έχασε από τον Νώντα Κατσαρό (κατά κόρον Εξορκιστή) με 3/2 σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Στις γυναίκες ο αγώνας διεξήχθη μεταξύ της Νατάσσα Sokolowski και της Κατερίνας Κούτρη με νικήτρια την Νατάσσα 3/0. Στους έφηβους ο αγώνας έγινε μεταξύ του Πάρη Κατσαρού και του Στέργου Ζαμπελάκη με νικητή τον Πάρη 3/2 στα games.

Ο όμιλος έδωσε έπαθλα και μετάλλια σε όλους του συμμετέχοντες τα οποία επιμελήθηκε ο Γενικός Γραμματέας κ. Αβδελής ενώ ο Νώντας φρόντισε για την απονομή τους με το αντίστοιχο «αντάλλαγμα» όπως φαίνεται και στην φωτογραφία!! Επίσης ο Όμιλος ευχαρίστησε τα ξενοδοχεία Κυπριώτη επιδίδοντας πλακέτα στον διευθυντή του ξενοδοχείου Kyrptiotis Panorama κ. Παπάζογλου το οποίο και ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Σκοπός του τουρνουά ήταν να κινητοποιηθούν και οι αθλητικές δυνάμεις squash στην Κω και να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ της Ρόδου και παικτών από την Κω. Απώτερος στόχος είναι η διεξαγωγή ενός μεγαλύτερου τουρνουά κατηγορίας Open με συμμετοχές από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ακόμα από τις 20 έως τις 23 Αυγούστου βρέθηκε στην Ρόδο για τις διακοπές του στο ξενοδοχείο Sheraton με την οικογένεια του ο νεαρός Βρετανός παίκτης σκουός Jeremy Harris. Ο 15χρονος Jeremy αυτήν την στιγμή είναι νούμερο 54 στην Μεγάλη Βρετανία στην κατηγόρια κάτω των 17 ετών ενώ είναι νούμερο 1 στην περιοχή του “Cambridgeshire”. Στις ολιγοήμερες διακοπές του προετοιμάστηκε μαζί με μέλη του Ροδιακού Ομίλου για την συμμετοχή του στο τουρνουά Juniorς κάτω των 19 που θα γινόταν στο Λονδίνο.

Advertisements