Εκπληκτικό και φιλόξενο το τουρνουά Sheraton Rhodes Open στην κοσμοπολίτικη Ρόδο

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το μεγάλο τουρνουά του φετινού καλοκαιριού, το Sheraton Rhodes Open από τον Ροδιακό Όμιλο Τοιχοσφαίρισης σε συνεργασία με τον Πέτρο Τζαμαλούκα. Στο τουρνουά συμμετείχαν πάνω από 72 παίκτες και παίκτριες από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο και φυσικά Ρόδο) αριθμός ρεκόρ για τουρνουά εκτός Αθηνών. Συμμετοχή είχαμε και από το εξωτερικό με τον πρωταθλητή Σερβίας Ivan Djordjevic καθώς και των πρώτων Ελλήνων Φαμπιάν Καλαιτζή και Πέτρο Τζαμαλούκα. Ειδικά στην κατηγορία των γυναικών οι συμμετοχές το κατατάσσουν ως το καλύτερο και πολυπληθέστερο στην Ελλάδα (17 παίκτριες), μαζί φυσικά με το Πανελλήνιο, καθώς συμμετείχε ολόκληρη η Εθνική ομάδα γυναικών καθώς και παίκτριες από Κρήτη μαζί με τις αρκετές κοπέλες από την Ρόδο. Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες και πιο κάτω δείτε τα βίντεο που μας έχει ετοιμάσει ο μοναδικός φωτογράφος και παίκτης στη Ρόδο Bojan Milovanovic. video mens matches,   video womens matches,   video slideshow. Όλα τα αποτελέσματα : ταμπλό ανδρών ταμπλό γυναικών plate ανδρών plate γυναικών

Στα αγωνιστικά το τουρνουά στους άνδρες κατέκτησε ο πρωταθλητής Ελλάδας Φαμπιάν Καλαιτζής κερδίζοντας στον τελικό τον Πέτρο Τζαμαλούκα με 3/0 έπειτα από έναν θεαματικό αγώνα. Στα ημιτελικά ο Καλαιτζής επικράτησε του Ivan Djordjevic επίσης με 3/0 με τον Ivan να φαίνεται κουρασμένος και χωρίς την ταχύτητα που τον χαρακτηρίζει σαν παίκτη. Στον άλλο ημιτελικό ο Τζαμαλούκας νίκησε 3/0 τον Νίκο Συμεωνίδη που έπαιξε αρκετά καλά ειδικά στα δύο πρώτα games αλλά δυστυχώς στο τέλος προδόθηκε από τις δυνάμεις του. Πολύ καλά έπαιξε ο Νίκος και στον αγώνα για την τρίτη θέση εναντίον του Djordjevic αλλά έχασε δίκαια με 3/0. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Ελίζα Καργιώτη επί της πρωταθλήτριας Ελλάδας Ζέτα Τζαμαλούκα με σκορ 3/0 μετά από έναν πολύ όμορφο αγώνα ενώ στον αγώνα για τρίτη θέση η Νικόλ Ποζίδη επικράτησε της Τζωρτζίνας Βογιατζάκη επίσης με 3/0. Στο plate των ανδρών μεγάλος νικητής ήταν ο Νίκος Κονταρούδης που επικράτησε του Μάνου Μοσχούς με 2/1 ενώ στο plate γυναικών η Άννα Τομάζου, το ανερχόμενο αστέρι της Ρόδου, νίκησε στον τελικό την Τασούλα Βαλαδάκη από τα Χανιά.

Στους υπόλοιπους αγώνες τώρα να αναφέρουμε την πολύ καλή παρουσία του Κωνσταντίνου Αβδελή η οποία ήταν και η μοναδική εκπροσώπηση της Ρόδου στον γύρο των 16. Ο Κωνσταντίνος στον γύρο των 32 αντιμετώπισε τον επίσης Ροδίτη Χάρη Ναχνά τον οποίο κέρδισε πολύ δύσκολα με 11-9 στο πέμπτο game. Από τους υπόλοιπους Ροδίτες που αποκλείστηκαν στον γύρο των 32 να επισημάνουμε την πολύ καλή η παρουσία επίσης και του Νώντα Κατσαρού ο οποίος αποκλείστηκε από τον Αλέξανδρο Μπόβαλη από τα Χανιά με 3/0, του Βασίλη Μπαρδή που έχασε από τον Γιώργο Βαφάκο με 3/1, του Χάρη Λουκαρά που ηττήθηκε πάρα πολύ δύσκολα με 3/2 από τον έμπειρο Δημήτρη Ηλιακίδη, του Γιώργου Αγγούρια που έχασε με 3/1 από τον Δημήτρη Σκαράκη και του Στέργου Κούλαρου που ήταν άτυχος στην κλήρωση αλλά έπαιξε πολύ καλά στον αγώνα του εναντίον του Ivan Djordjevic χάνοντας με 3/0. Πολύ καλή επίσης η αγωνιστική παρουσία των Βασίλη Γέροντα, Δημήτρη Πίτσου, Τάσσου Παππά και Ανδρέα Μπιλιά όλων από την Ρόδο. Να αναφέρουμε επίσης και την μεγάλη νίκη του Αλέξανδρου Καρυδάκη επί του Πέτρου Μαρκαντωνάκη από τα Χανιά με 3/0 αλλά χάνοντας μετέπειτα από τον Νίκο Γαλάνη με 3/2 ενώ ήταν 2-0 games μπροστά, καθώς και το πολύ καλό πλασάρισμα των Σκαράκη και Γαλάνη (στους 8) όπως και των Μπόβαλη, Ξενάκη, Σαρρή, Ηλιακίδη, Καφαντάρη και Γιάννη Ιωαννίδη (στον γύρο των 16). Στις γυναίκες, εκτός από τις τέσσερις πρώτες που αναφέραμε παραπάνω και την πολύ καλή Άννα Τομάζου από την Ρόδο, πολύ καλό πλασάρισμα στα προημιτελικά είχαμε και για τις Ροδίτισσες Δέσποινα Κοντούζογλου και Κική Τσέτσερη οι οποίες παίζοντας πολύ καλά απέδειξαν ότι το γυναικείο τμήμα της Ρόδου έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και διάκρισης. Ακόμα οι Κρητικές Μαρία Στεφανάκη και Κυριακή Μαραζάκη διακρίθηκαν χάνοντας στα προημιτελικά από τις δύο καλύτερες Ελληνίδες.

Το δυσάρεστο γεγονός το οποίο σκίασε το τουρνουά ήταν η απρόκλητη χειροδικία, εντός μάλιστα του χώρου των αγώνων, του αθλητή Φαμπιάν Καλαιτζή εναντίον συναθλητή του η οποία αρχικά τιμωρήθηκε με αποκλεισμό του Καλαιτζή από τους αγώνες έπειτα από την σύγκλιση εκτάκτου συμβουλίου του Ροδιακού σωματίου με την αρχική τιμωρία τελικώς να ανακαλείται προκειμένου οι Ροδίτες να απολαύσουν το καλύτερο δυνατό σκουός καθώς δεν έχουν και πολλές ευκαιρίες για αυτό. Επίσης πιάστηκε να βρίζει θεατή την ώρα του τελικού και ακόμα να μουτζώνει κάποιους από το κοινό μετά το πρώτο game του τελικού! Ο Καλαιτζής τελικώς τιμωρήθηκε με εκδίωξη από το ξενοδοχείο Sheraton και αναμένεται και τιμωρία του από την Π.Ε.Φ.Τ. Εντύπωση ακόμα προκάλεσε το ότι δεν ζήτησε ούτε συγνώμη μπροστά σε όλους κατά την νικητήρια ομιλία του στην απονομή…

Για το τέλος κρατήσαμε το πιο σημαντικό από όλα που είναι τα ευχαριστήρια για την υπέροχη διοργάνωση εκ μέρους του Ροδιακού Ομίλου με τα μέλη του να είναι παρόντα σε όλη την διάρκεια του τουρνουά. Να σημειώσουμε ειδικότερα τον απίστευτο επιδιαιτητή των αγώνων Θωμά Δοντά ο οποίος επιτέλεσε άριστα το έργο του, τον υπεύθυνο προγράμματος Βασίλη Μπαρδή με τις ατελείωτες ώρες ενασχόλησης του, τον ταμία Χάρη Ναχνά με μεγάλη βοήθεια. Αφήσαμε τελευταίους στην αναφορά μας αλλά πρωτεργάτες στην διοργάνωση τους και στην κυριολεξία Κολοσσούς, τον πρόεδρο του συλλόγου Χάρη Λουκαρά και τον ακούραστο Νώντα Κατσαρό ο οποίος βοήθησε σημαντικά στην φιλοξενία των παικτών (να αναφέρουμε ότι 18 παίκτες διέμειναν δωρεάν σε όλη την διάρκεια του τουρνουά αλλά και πιο πριν ή μετά!). Ο Πέτρος Τζαμαλούκας που επί χρόνια τώρα διοργάνωνε μόνος του με τον Νίκο Τσίρο το τουρνουά έχει πλέον τους κατάλληλους ανθρώπους για να ΄΄τρέξουν΄΄ το τουρνουά και υποσχέθηκε στο μέλλον να τους βοηθάει και να είναι μέρος της διοργάνωσης του. Το βράδυ Σαββάτου πραγματοποιήθηκε εκ μέρους της διεύθηνσης του Sheraton προς τους παίκτες μια όμορφη δεξίωση-welcome party και χαλάρωσαν όλοι στο καταπληκτικό roof του Sheraton δίπλα στην πισίνα. Έπειτα όλοι κατευθήνθηκαν στην Παλιά Πόλη και διασκέδασαν στο SoHo.

Χορηγοί του τουρνουά ήταν οι Sheraton Rhodes, Σπανός Υπερμάρκετ (που προσέφερε τα μπλουζάκια του τουρνουά), το ενεργειακό ποτό Blu, το Rodos Park Suites, το ξενοδοχείο Διόνυσος (να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη κ. Διονύση Λεμπέση), το ηλεκτρονικό κατάστημα e-squash.gr, το περιοδικό Mens Arena, η Coca Cola, και τα bar Εσπερινός και Soho. Ευχαριστούμε τον μοναδικό φωτογράφο και παίκτη της Ρόδου Bojan Milovanovic για τις όμορφες φωτογραφίες και βίντεο!

Advertisements