Τα αδέλφια Τζαμαλούκα έκαναν το νταμπλ στο Vari Sports Club Open

Άλλο ένα επιτυχημένο VSC Open έλαβε χώρα στις όμορφες εγκαταστάσεις του Vari Sports Club και στην πισίνα του μύρισε καλοκαίρι! Στα γήπεδα του σκουός έπεσε πολύς ιδρώτας και οι μάχες ήταν πολλές και κυρίως στα προκριματικά και το plate. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 85 ενώ όλες οι θέσεις, 3 έως 8 στους άνδρες και 3-12 στις γυναίκες, παίχτηκαν σε αγώνες κατάταξης . Για πρώτη φορά έγιναν και αγώνες εφήβων ενώ στο plate ανδρών όλα τα παιχνίδια ήταν best of five! Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των προκριματικών ανδρών, κυρίως ταμπλό ανδρών, ταμπλό γυναικών , το ταμπλό των εφήβων και plate ανδρών.Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τον τελικό ανδρών (από τον Sami Haj-Hamed) game 1 game 2 game 3 game 4 . Ας τα πάρουμε όμως αναλυτικά :

Στον τελικό των ανδρών ο Πέτρος Τζαμαλούκας επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κερδίζοντας τον Harry Londy με 11/13 11/2 13/11 11/6 (3-1) σε έναν όμορφο αγώνα που καθήλωσε τους αρκετούς θεατές. Ο Πέτρος ξεκίνησε νωθρά με τον Harry να κερδίζει τους κρίσιμους πόντους και μαζί το πρώτο game όμως στο δεύτερο ο Πέτρος έδειξε κάποιες από τις ικανότητες του παίρνοντας εύκολα το δεύτερο ισοφαρίζοντας. Στο τρίτο game ο Harry πήρε ένα καλό προβάδισμα με 9-5 το οποίο ο Πέτρος σύντομα ψαλίδισε κερδίζοντας το game στο τάι μπρέικ. Στο τέταρτο και τελευταίο game ο Harry προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση χωρίς όμως επιτυχία. O Harry εμφανίστηκε σε αυτό το τουρνουά αισθητά βελτιωμένος από το τουρνουά της Θεσσαλονίκης και στα ημιτελικά επικράτησε του Κωνσταντίνου Καργιώτη με 11/7 11/9 15/13 (3-0) παίζοντας σταθερά και χωρίς λάθη. Ο Πέτρος στα ημιτελικά νίκησε τον αρκετά καλό Γιώργο Βαφάκο επίσης με 11/7 11/6 11/5 (3-0). Ο Κωνσταντίνος Καργιώτης δεν ολοκλήρωσε ένα ακόμα τουρνουά καθώς δεν αγωνίστηκε στον μικρό τελικό με την τρίτη θέση να πηγαίνει στον Γιώργο. Το plate κατέκτησε ο Αλέξανδρος Καρυδάκης κερδίζοντας στον τελικό τον Νέστωρα Νικολόπουλο από την Πάτρα με 3/1. Στα προκριματικά των ανδρών έγιναν μεγάλες μάχες με τα τέσσερα εισιτήρια για το κυρίως ταμπλό να καταλήγουν στους Γιώργο Αδάμη, Μιχάλη Τζούλη, Σπύρο Βαρούχα και Μιλτιάδη Μενεξελή.

Στις γυναίκες η Ζέτα Τζαμαλούκα κατέκτησε ένα ακόμα τουρνουά αντιμετωπίζοντας στον τελικό την βελτιωμένη Νικόλ Ποζίδη κερδίζοντας με 3-1 και επιβεβαιώνοντας και εκείνη την κυριαρχία της. Η Ζέτα ξεκίνησε δυνατά τον τελικό παίρνοντας το πρώτο game ενώ στο δεύτερο η Νικόλ παίζοντας καλά και την Ζέτα να κάνει κοιλιά ισοφάρισε σε 1-1. Στην συνέχεια και οι δύο φιναλίστ αγωνίστηκαν με πάθος με την Ζέτα να επικρατεί στα δύο επόμενα. Στα ημιτελικά η Νικόλ επικράτησε της Βερόνικα Ορφανίδου από την Θεσσαλονίκη και η Ζέτα νίκησε την Βάλυ Κοντίδη η οποία πήρε και την τρίτη θέση στον μικρό τελικό.
Στο εφηβικό πρωτάθλημα που έγινε με την μέθοδο round robin και έπαιξαν όλοι οι παίκτες μεταξύ τους με νικητή τον Γιώργο Κούκο και δεύτερο τον Οδυσσέα Χατζηράπτη.

Αξίζει να αναφέρουμε την μεγάλη συμμετοχή παικτών από την Πάτρα και το Holmes Place καθώς επίσης το τουρνουά ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του συναθλητή μας Έκτορα Κοσμά που ‘’έφυγε’’ πρόσφατα από κοντά μας. Να ευχαριστήσουμε και τον Σίμο Χατζηράπτη που βοήθησε τους διοργανωτές Πέτρο Τζαμαλούκα και Γιώργο Πιπεργιά σε ότι αφορά την υποστήριξη του προγράμματος και αποτελεσμάτων μέσω του tournament software καθώς επίσης και τον Μάριο Δημακόπουλο για τις πολλές διαιτησίες του. Το τουρνουά τελείωσε με την απονομή και τον μπουφέ για όλους τους συμμετέχοντες και τους καλεσμένους τους στην καλοκαιρινή πισίνα του VSC! εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Advertisements