Τελείωσε με επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων στο Vari Sports Club

Έληξε την Κυριακή που μας πέρασε με τους τελικούς το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων, μια νέα διοργάνωση που πραγματικά έλειπε από το ελληνικό καλεντάρι και είναι θεσμός σε όλα τα κράτη παγκοσμίως. Φιλοξενήθηκε στις πολύ όμορφες  και φιλόξενες εγκαταστάσεις του Vari Sports Club από τον ιδιοκτήτη κ. Γιώργο Πιπεργιά και διοργανώθηκε από τον προπονητή και υπεύθυνο για το σκουός στο club Πέτρο Τζαμαλούκα. Είχαμε συμμετοχές από το Holmes, το Aquadome,τον ΟΑΑ, το Atlantis, τα Χανιά και βέβαια το VSC. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν ηλικιακά ανά κατηγορία (35+ ,40+ ,45+ ,50+ & 55+) και η πρώτη φάση ήταν με την μορφή ομίλων (round robin). Οι πρώτοι από κάθε όμιλο συναντήθηκαν στα ημιτελικά σε αγώνες knock-out. Εδώ να πούμε ότι ο κάθε παίκτης εκτός από την κατηγορία του είχε δικαίωμα να παίξει και στην αμέσως μικρότερη. Τα τελικά αποτελέσματα της φάσης των ομίλων
Στην κατηγορία άνω των 35 ετών και στην φάση των ομίλων είχαμε μια μικρή έκπληξη καθώς ο Σκαράκης από τα Χανιά ηττήθηκε από τον πολύ καλό Ιωαννίδη και έτσι αποκλείστηκε από τα ημιτελικά αφού τερμάτισε δεύτερος στον όμιλο αυτό. Στα ημιτελικά ο Τζαμαλούκας νίκησε τον ανεβασμένο Χάρμπατση και ο Αλέξανδρος Καρυδάκης έπειτα από τον πιο συναρπαστικό αγώνα του τουρνουά επικράτησε του Μιχάλη Ιωαννίδη με σκορ 3/2 (12-10). Να σημειώσουμε ότι οι δύο αντίπαλοι μαχόντουσαν πόντο με πόντο έως το τέλος σε ένα ματς με πολύ πάθος, βουτιές και με έναν μικρό τραυματισμό στην μύτη του Αλέξανδρου που δεν μπορούσε να αποφύγει την ρακέτα του Μιχάλη πάνω στο πάθος του για νίκη ενώ έγιναν και πάρα πολλοί θεαματικοί πόντοι από τους δύο παίκτες. Στον τελικό ο Τζαμαλούκας νίκησε τον Καρυδάκη με 3/0 κερδίζοντας την κατηγορία.
Στους άνω των 40 οι παίκτες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους και στα ημιτελικά συναντήθηκαν οι πρώτοι αυτών των ομίλων, ο Αλέξανδρος Καρυδάκης που κέρδισε τον Μάριο Παπαλουκά με 3/1 και ο Ιωαννίδης τον αρκετά ανεβασμένο και πεισματάρη Στέφανο Καφαντάρη από τα Χανιά με 3/0. Να σημειώσουμε εδώ ότι τα παιδιά από τα Χανιά διψούν και θέλουν να μάθουν καλό σκουός και μάλιστα προπονούνται σε καθημερινή βάση με στόχο τα επόμενα τουρνουά. Και σε αυτήν την κατηγορία αλλά αυτήν την φορά στον τελικό συναντήθηκαν ο Ιωαννίδης με τον Καρυδάκη με νικητή όμως αυτήν την φορά τον Μιχάλη με 3/1 εναντίον ενός νευρικού Αλέξανδρου.
Στους άνω των 45 οι Jonathan Allen και Νίκος Τσουπάκης από το Atlantis στην Παλλήνη προκρίθηκαν στα ημιτελικά μαζί με τους Μάριο Σιακόλα από το Vari Sports Club και τον Μπάμπη Γαρταγάνη από το Holmes καθώς τερμάτισαν στην πρώτη δυάδα των δύο ομίλων. Ο Allen πέρασε στον ημιτελικό τον Γαρταγάνη πολύ δύσκολα με 3/2 και ο Τσουπάκης τον Σιακόλα με 3/1 ενώ και τα δύο παιχνίδια ήταν πολύ καλά. Στον μεγάλο τελικό Allen και Τσουπάκης αγωνίστηκαν με πάθος με τελικό νικητή της κατηγορίας τον Jonathan Allen με 3/1. Να σημειώσουμε ότι ο Νίκος Τσουπάκης έζησε για μεγάλο διάστημα στη Νότιο Αφρική, έμαθε σκουός εκεί και παίζει πάρα πολύ σωστά τεχνικά και μελετημένα ενώ το παράξενο είναι ότι χρησιμοποιεί ακόμα ρακέτα τεχνολογίας 80’s με μικρό κεφάλι αφού όπως δηλώνει ο ίδιος του αρέσει!
Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στην κατηγορία άνω των 50 τοποθετήθηκαν όλοι σε έναν όμιλο και αγωνίστηκαν όλοι με όλους ενώ είχαμε και πάρα πολλά εντυπωσιακά παιχνίδια σε αυτήν την κατηγορία. Αίσθηση έκαναν οι Ανδρέας Μόσχος από το Holmes και ο Θανάσης Πλατιάς από τον OAA οι οποίοι τερμάτισαν 3ος και 4ος αντίστοιχα ενώ οι Νέλλας και Βασιλάτος πάλεψαν όλα τα παιχνίδια. Πρώτος με μόνο νίκες ήταν και πάλι ο Jonathan Allen που αναδείχτηκε ο μεγάλος πρωταγωνιστής κερδίζοντας δύο κατηγορίες με δεύτερο τον βελτιωμένο Μάριο Σιακόλα.
Ο τελικός στους άνω των 55 μεταξύ του Θανάση Πλατιά και του Γιώργου Νέλλα θα διεξαχθεί αργότερα στην εβδομάδα.  κάντε κλικ για τις υπόλοιπες φωτογραφίες

Advertisements