Ελληνική συμμετοχή στο 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων 2011

Πραγματοποιήθηκε από 1η έως 4η Σεπτεμβρίου 2011 στο πανέμορφο Πόρτο της Πορτογαλίας το 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων.

Σε ένα μοντέρνο και άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο, που διαθέτει 12 γήπεδα Squash, κάτω από τις εξέδρες του Σταδίου Ντραγκάο, της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πόρτο, έλαβε μέρος το 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων.
Συνολικά 313 αθλητές και αθλήτριες, από 24 χώρες της Ευρώπης και για όλες τις κατηγορίες (ανά 5 έτη, από +35 έως +70) έλαβαν μέρος στην εν λόγω διοργάνωση. Το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό, καθώς σ΄αυτούς τους αθλητές πολλοί ήταν πρώην επαγγελματίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τελικός στην κατηγορία +35 μεταξύ του Γάλλου Stephane Lavigne και του Γερμανού Stefan Leifels (για την ιστορία ο Γάλλος κέρδισε 3-2 και εφόσον προηγήθηκε 2-0 games).
Από Ελληνικής πλευράς υπήρξε μόνο μια συμμετοχή, του Γιώργου Περισυνάκη, στην κατηγορία +40.(Δεν κατάφερε πάντως να επαναλάβει το θρίαμβο της εθνικής ομάδας του 2004 επί της Πορτογαλίας και έχασε στο 2ο γύρο από τον Πορτογάλο Jose Pedro Leite με 3-1).Όλα τα αποτελέσματα στη διεύθυνση: http://www.pt-squash.org/EMC2011/
Advertisements