Πανελλήνιο πρωτάθλημα 2010, το τουρνουά των ρεκόρ

Ένα πραγματικό Πανελλήνιο πρωτάθλημα έγινε στις εγκαταστάσεις του ΟΑΑ καθώς οι συμμετοχές εκτός των Αθηναίων παικτών περιέλαμβαναν και μαζικές συμμετοχές από Θεσσαλονίκη (χάρη στον αεικίνητο Δημητριάδη), Κρήτη ( χάρην του Περισυνάκη) και Κέρκυρα ,και όλες μαζί πλησίασαν τις 100.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Φαμπιάν Καλαιτζής στους άνδρες κατέκτησε το δέκατο του Πρωτάθλημα με νίκη επί του μόνιμου αντιπάλου του Πέτρου Τζαμαλούκα με 3-1 (6/11 11/5 11/9 11/6). Το ματς ήταν εντυπωσιακό και αμφίρροπο και πολλοί υποστηρίζουν ότι κρίθηκε σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση μη καταλόγισης stroke υπέρ του Πέτρου στο 1-1 γκέιμ και 7/9. Πάντως ο αγώνας ήταν από τους πιο αμφίροπους και εντυπωσιακούς των τελευταίων ετών γιατί και οι δύο παίκτες αγωνίστηκαν επιθετικάψάχνοντας συνεχώς  τα τελειώματα και τις εντυπωσιακές μπάλες παίζοντας με απίστευτη γρηγοράδα και αντοχή. Στα ημιτελικά ο Φαμπιάν επικράτησε του Νίκου Μουστρούφη με 3-0 και ο Πέτρος νίκησε τον Κωνσταντίνο Καργιώτη με 3-1. Την Τρίτη τιμητική θέση κατέλαβε ο Νίκος χωρίς αγώνα καθώς δεν κατέβηκε να αγωνιστεί για άλλη μια χρονιά ο Καργιώτης. Στις προηγούμενους γύρους δεν είχαμε εκπλήξεις με εξαίρεση της εισόδου στους 8 του Μάτζιου λόγω μη συμμετοχής δύο παικτών των 5-16 (Βαφάκου και Κουρεμένου) στην μεριά εκείνη του ταμπλό που άνοιξαν τον δρόμο στον συμπαθή Θεσσαλονικιό.  Έγιναν όμως πολλά συναρπαστικά ματς με τους υπόλοιπους παίκτες που έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά, του Μενεξελή, του Τζάκου και του Συμεωνίδη. Οι άτυχοι της κατάρτησης του ταμπλό ήταν οι Περυσινάκης και Χιωτάκης Ανδρέας οι οποίοι έδειξαν ότι αξίζουν μια θέση στα προημιτελικά. Από τους υπόλοιπους αγώνες ξεχώρισαν οι Σκαράκης και Κουτσολιούτσος οι οποίοι αγωνίστηκαν στον τελικό του plate με νικητή τον πρώτο καθώς επίσης και ο Θεσσαλονικιός Αναστασιάδης ο οποίος έδιξε την μεγάλη ανοδό του χάνοντας στους 16 στο νήμα από τον Συμεωνίδη.

Στις γυναίκες η Ελίζα Καργιώτη είναι η νέα Πρωταθλήτρια Ελλάδας καθώς νίκησε στον τελικό την Ζέτα Τζαμαλούκα. Η Ελίζα προηγήθηκε εύκολα με 2-0 γκείμ πρίν η Ζέτα ανέβει παίζοντας συγκεντρωμένα και απειλώντας με ισοφάριση την κουρασμένη Ελίζα η οποία τελικά ξέφυγε κερδίζοντας το τελευταίο γκέιμ καθώς επίσης μια αυστηρή μη καταλόγηση let για την Ζέτα οδήγησε σε μια έκφραση ανακούφισης την Ελίζα και νικήτρια με 3/1. Στα ημιτελικά η Ελίζα κέρδισε την Κοντίδη εύκολα με 3/0 ενώ η Ζέτα επικράτησε και πάλι της Νικόλ Ποζίδη με 3/1 καθώς κούρασε την αντιπαλό της μετακινώντας την συνέχεια πράγμα που την ανάγκασε σε λάθη. Εδώ να τονίσουμε και την συμμετοχή δύο παικτριών από Θεσσαλονίκη και άλλων τριών από Κρήτη εκτός των υπολοίπων από Αθήνα καθώς και την τρίτη θέση του Οδυσσέα Μενεξελή στην κατηγορία κάτω των 12 δημιουργώντας έτσι το απίστευτο ρεκόρ τριών παικτών από την ίδια οικογένεια στο βάθρο των νικητών.

Μεγάλη η συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης των αγώνων από τους Μίλτο Μενεξελή και Διονύση Πετρόπουλο οι οποιοί ανέλαβαν την ευθήνη της διοργάνωσης ,μιας ευθήνης που είχαν άλλοι και αναφερόμαστε στην ΕΦΟΑ και κατ’ επέκταση στην Επιτροπή για το σκουός που έχει επιλέξει, οι οποίοι για άλλη μια φορά δεν ασχοληθηκαν καθόλου παρά μόνο για να κάνουν τις απονομές. Η απονομή ήταν μια παροδία χωρίς τέλος και αρχή καθώς παρέλασαν πάρα πολλοί άσχετοι και σχετικοί, ‘’τιμήθηκαν’’ σχεδόν όλοι με την λογική να τους αφήσουμε όλους ευχαριστημένους με κάποιο ‘’τυράκι’’ ,κάποια πλάκετα κάποια απονομή ,νιώθοντας και τα μέλη της επιτροπής, ότι το τέλος πλησιάζει νιώθοντας ήδη την πίεση ενώ για πρώτη φορά ακούστηκαν και αποδοκιμασίες! Οι έξυπνοι οι οποίοι τιμήθηκαν το κατάλαβαν και κουνούσαν με νόημα το κεφάλι τους…

Και του χρόνου ελπίζουμε καλύτερα και με περισσότερους νέους παίκτες καθώς σχεδόν το 95 % των παικτών είναι άνω των 35, δηλαδή βετεράνοι! Το αισιόδοξο είναι ότι έπειτα από σηζήτηση και πρωτοβουλία ανθρώπων από τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας σύντομα όλα θα αλλάξουν και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει…. φωτογραφίες

 

 

Advertisements