Νικητές ο Ruslan Sorochinskiy και η Ελίζα Καργιώτη στην Μύκονο

Στο νησί της Μυκόνου και συγκεκριμένα στο καταπληκτικό ξενοδοχείο Κιβωτός στον Ορνό έγινε το πρώτο χρονολογικά τουρνουά στις 18-20 Ιουνίου, το KIVOTOS HOTEL MYKONOS OPEN. Νικητές αναδειχτήκαν στους άνδρες ο Ruslan Sorochinskiy από την Ουκρανία και στις γυναίκες η Ελίζα Καργιώτη. κάντε κλικ για τα ταμπλό ανδρών γυναικών

Στο τουρνουά των ανδρών και στα προημιτελικά ηττήθηκαν τα πρώην μέλη της εθνικής μας Νίκος Μουστρούφης , έπειτα από καταπληκτικό αγώνα και ενώ προηγήθηκε 2-0, και Λεωνίδας Τζάκος επίσης, από τους Ουκρανούς αντιπάλους τους. Στα ημιτελικά ο Ruslan επικράτησε του έτερου Ουκρανού Denys Podvornyi που είχε επικρατήσει του Μουστρούφη (3/2) στον προηγούμενο γύρο ,και με σκορ 3/0. Στο κάτω μέρος του ταμπλό ο Πέτρος Τζαμαλούκας έχασε από τον Konstantyn Rabaichenko No 1 Ουκρανίας και με σκορ 3/0. Στον μεγάλο τελικό και έπειτα από ένα αμφίρροπο παιχνίδι ο Ruslan κέρδισε τον Konstantyn me 3/2. Τρίτος αναδείχθηκε ο Πέτρος που επικράτησε του Denys στον μικρό τελικό με σκορ 3/0. Πολύ καλές εμφανίσεις είχαμε επίσης από τον βετεράνο Γιάννη Σαραιντάρη καθώς επίσης και από τον Γιάννη Μιναίδη από την Βάρη που έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά.

Στις γυναίκες η Ελίζα Καργιώτη κέρδισε την γνώριμη της Νικολ Ποζίδου 3/0 και τρίτη ήταν η Βάλυ Κοντίδου επί της Aynur Yilmaz Νο 2 Τουρκίας με 3/1.

Ήταν ένα πραγματικά υψηλού επιπέδου τουρνουά με συμμετοχές από Ουκρανία (η οποία έστειλε την εθνική της ομάδα), Τουρκία και φυσικά Ελλάδα. Το τουρνουά ξεκίνησε με ένα υπέροχο πάρτι στο σπίτι του κου Λυκούργου Ντούλου ,παλαιού πρωταθλητή, με πολύ ποτό και μουσική. Τα πάρτι συνεχιστήκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Solymar στο Καλό Λιβάδι και στο Rock n Roll στη Χώρα. Έπειτα το τέλος του τουρνουά η απονομή έγινε στην πισίνα του συγκροτήματος με την καταπληκτική θέα στον Ορνό και με πολύ σαμπάνια !!! Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε και την άψογη φιλοξενία του τουρνουά και την παροχή των εγκαταστάσεων του Κιβωτός που προσέφερε στους παίκτες ο ιδιοκτήτης κος Ιάσονας Μιχόπουλος καθώς και η κα Φούλη Μιχελή που οργάνωσε άψογα τους αγώνες από την μεριά του ξενοδοχείου. Ο κος Μιχόπουλος αγάπησε το άθλημα του σκουός και έχει την διάθεση για μεγαλύτερα πράγματα του χρόνου όπως επίσης και το Κιβωτός να γίνει ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός για τους σκουοσίστες. Αναμένουμε λοιπόν! Όσοι το χάσατε μην ανυσηχήτε ,το Kivotos Mykonos Open second edition άρχετε στις 10-12 Σεπτέμβριου !!!!!!

Λίγα λόγια από μένα για το τέλος. Η χώρα μας έχει υπέροχα μέρη και με την ιδέα του Greek summer squash tour μας δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσουμε, να διασκεδάσουμε ,να κάνουμε τις διακοπές μας και ταυτόχρονα να παίξουμε και το αγαπημένο μας άθλημα ,το σκουός! Το όνειρο μου είναι του χρόνου ,και με την κατάλληλη προεργασία, τα μέρη αυτά να γίνουν προορισμοί για συνδυασμό σκουός με διακοπές όχι μόνο για όλους εμάς αλλά και για
τους ξένους σκουοσίστες με διαφήμιση και την δημιουργία διεθνών τουρνουά όχι
μόνο επαγγελματικών αλλά και βετεράνων που θα μπορούμε να συμμετέχουμε και όλοι
εμείς από την Ελλάδα. Ίσως προστεθούν και άλλοι προορισμοί. Είμαστε πολύ τυχεροί που στα υπάρχοντα αυτά γήπεδα υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν το άθλημα μας και οι εγκαταστάσεις αγώνων και φιλοξενίας όλων μας είναι σε λουξ ξενοδοχεία 5 αστέρων ,όπως το Κιβωτός στη Μύκονο και το Sheraton στην Ρόδο ,και μάλιστα σε οικονομικές τιμές ειδικά για τους φίλους του σκουός.

Έλατε να διασκεδάσουμε και να αγωνιστούμε όλοι μαζί. Όλες αυτές οι προσπάθειες
για την ανάπτυξη του σκουός στην Ελλάδα δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς την δικιά
σας συμμετοχή. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους
συμμετείχαν ,και ήταν αρκετοί ,και όλους με τους οποίους συνεργάστηκα στα δυο προηγούμενα τουρνουά και σας υπόσχομαι να συνεχίσω τις προσπάθειες για την προβολή του σκουός στην χώρα μας.
Πέτρος Τζαμαλούκας

Advertisements